Annons

Annons

Fiskgratäng med spätta, räkor och hummersmak

Unna dig vår snabblagad fiskgratäng.

Annons
Fiskgratäng med spätta, räkor och hummersmak

Fiskgratäng med spätta, räkor och hummersmak

4 personer
500–600 g spättafiléer
150 g haricots verts
1 msk pressad citronsaft
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
2 msk hummerfond
salt och peppar

Topping:
300 g räkor, oskalade
3 msk dill, grovhackad

Servera med:
pressad potatis och sallad

Sätt ugnen på 225°.
Putsa fisken. Rulla varje filé runt ett par stycken haricots verts. Placera rullarna i en smord eldfast form. Pressa över lite citronsaft.
Smält smöret i en kastrull. Strö över lite vetemjöl och späd med vin, grädde och hummerfond. Låt såsen koka upp under omrörning tills den tjocknar.
Smaka av med lite salt och peppar. Häll såsen över fiskrullarna.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
Skala räkorna och hacka dillen. Blanda dill och räkor och placera på fisken.
Toppa med räkor och dill. Servera med kokt eller pressad potatis och lite sallad.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ
Fiskgratäng med torsk och tomater

Räk- och fisksoppa

Fiskgratäng med vitvinssås

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons