Annons

Annons

Fiskgratäng med torsk och tomater

En smaskig gratäng med torsk, tomater, mozzarella och hemgjort potatismos, passar både till vardag och fest!

Annons

Fiskgratäng med torsk och tomat

Torsk och tomater kan låta som en annorlunda kombination, men det är gott. Tillsammans med krämig mozzarella och potatismos blir det en jättegod gratäng.

4 personer
600 g halvfrusen torskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl grädde
1 dl finhackad dill
1 dl riven lagrad ost
250 g körsbärstomater, gärna i
olika färger
3 msk finhackad basilika
10 minimozzarella, halverade
4 portioner potatismos

Garnering:
basilika

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär den halvfrusna torsken i breda skivor. Lägg skivorna i en smord ugnsform. Salta och peppra. Täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.

Smält smöret i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Låt koka ca 5 minuter. Vänd ner dill och ost och smaka av med salt och peppar.

Ta ut fisken och häll såsen över fisken. Höj ugnsvärmen till 250 grader. Halvera tomaterna och blanda med basilika och mozzarellabollar, strö över fisken. Spritsa potatismos runt om fisken.

Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter tills gratängen fått fin färg. Garnera med basilika och servera.

Recept av Bitte E:son Forsberg
Foto Anders Norrsell

Fler goda recept!

Fiskgratäng med knaprigt täcke

Fisksoppa med saffransdoft

Läcker filégratäng

LÄS OCKSÅ




  • Barbro

    får nog provas nån dag.


Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons