Annons

Annons

Lättlagad fisksoppa med curry och torsk

Läcker och lättlagad fisksoppa med med blomkål, potatis och curry!

Fisksoppa med curry och blomkål recept

4 portioner

1 gul lök
smör till stekning
3 potatisar, mjölig sort
400 g blomkål
7 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
½ tsk svarta senapsfrön
½ tsk kumminfrön
1 ½ tsk curry
2 dl vispgrädde
400 g torsk eller annan vit fisk
salt
ca 65 g färsk bladspenat

Annons

Servering:
bröd

1. Skala och hacka löken och fräs den mjuk och glansig i en gryta med smör.
2. Skala potatisen och skär den i stora bitar. Dela blomkålen i jämnstora bitar. Tillsätt potatis, blomkål, vatten och buljongtärning till grytan.
3. Stöt senapsfrön, kumminfrön och curry i en mortel och tillsätt till soppan. Koka under lock, ca 10 minuter.
4. Tillsätt grädde och fisken i bitar, och låt soppan sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt.
5. Vid servering: Lägg i spenat i grytan och blanda om försiktigt. Servera soppan med ett gott bröd.

Gilla Året Runt på Facebook

Av Kristina Erikson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Läcker fisksoppa toppad med räkor

Fisk- och skaldjursgryta med smak av saffran

Gratinerad fisk med prästost

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…