Annons

Annons

Smakrik fisksoppa

soppa med lax

4 personer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liter vatten
3 msk fiskfond
3 dl vitt vin
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk finhackad dill
1 morot
1 palsternacka
250 g blomkål
250 g broccoli
500 g laxfilé utan skinn
100 g skalade räkor
1 1/2 dl ärter, gröna

Annons

Garnering:
dill
olja

Finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i lite smör utan att det får färg. Tillsätt vatten, fond, vin, grädde och dill. Låt allt koka upp. Tärna morot och palsternacka. Dela blomkål och broccoli i mindre buketter. Tillsätt morot, palsternacka och blomkål i blandningen och sjud grönsakerna mjuka.

Tärna laxen. Vänd ner laxbitar och broccoli och sjud i någon minut. Tillsätt räkor och ärter och låt allt bli varmt. Salta och peppra.

Garnera med dill och lite olja, gärna raps- eller olivolja. Servera med bröd och ost.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…