Annons

Fisksoppa med rotsaker och smak av kardemumma

Mättande och spännande fisksoppa med rotfrukter och smak av kardemumma.

Fisksoppa med smak av kardemumma

4 personer

1 gul lök
200 g rotselleri
2 palsternackor
4 potatisar
smör till stekning
12 dl vatten
5 hela kardemummakapslar
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
400 g torsk
1 msk pressad citronsaft
salt
Garnering:
bladpersilja

Annons

1. Skala och hacka löken. Skala och skär rotselleri, palsternacka och potatis i jämnstora bitar.
2. Fräs löken mjuk och glansig i en gryta med smör. Tillsätt rotselleri, palsternacka, potatis, 1 liter vatten, kardemumma och buljongtärningar och låt koka tills rotfrukterna är mjuka.
3. Rör ner grädde och torsken skuren i tärningar. Låt soppan sjuda tills torsken är färdig, ca 5 minuter. Smaka av med citronsaft och salt. Tillsätt eventuellt mer vatten och låt soppan bli riktigt varm. Garnera med bladpersilja och servera soppan med bröd.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Squash soppa med räkor

Läcker fisksoppa toppad med räkor

Torskrygg med saffranssås

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…