Annons

Annons

Fisksoppa med saffransdoft

AR Året runt saffran Janet Gustavsson
Att krydda fisksoppan med saffran är klassiskt och gör all­tid succé. Här lyxar vi till den med räkor och två sorters fisk.

4–6 personer:
300 g laxfilé
300 g torskfilé
150 g skalade räkor (ca 400 g med skal)
1 purjolök
1 fänkål
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
5 dl matlagningsgrädde
1 påse saffran, 0,5 g
1/2 dl pressad apelsin
1 dl hackad dill

Annons

Skär fisken i stora tärningar, purjolöken i slantar och fän­kålen i småbitar. Finhacka vit­löken och fräsallt  i olja. Häll på vin, grädde och saffran och koka sakta 10 minuter. Lägg i fisken och koka ytter­ligare 5 minuter. Strö över räk­orna, häll i apelsinsaften och värm. Vänd ner dillen.

Gilla Året Runt på Facebook

Av Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…