Annons

Annons

Flädermousse med jordgubbar

Jordgubbar och fläder passar bra tillsammans, som här i en len mousse.

Annons
Mousse med jordgubbar och fläder

Gör succé med en mousse med jordgubbar och fläder.

4 personer
2 1/2 gelatinblad
2 ägg
3 msk strösocker
1 citron, rivet skal
1 msk färsk pressad citronsaft
2 dl vispgrädde
1 dl konc. fläderblomssaft

Topping:
1/2 liter skivade jordgubbar
fläderblommor

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt citronskal och citronsaft. Vispa äggvitorna till ett hårt och fast skum. Vispa grädden fluffig, men inte allt för hård. Tag upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Smält gelatinet tillsammans med fläderbomssaften på svag värme under omrörning. Låt blandningen svalna till rumstemperatur och lite ”simmig” konsistens.

Rör ner gelatinblandningen i äggulesmeten, den skall vara rumstempererad. Vänd ner grädden samt den vispade äggvitan. Rör försiktigt om.

Fördela blandningen i glas och låt stelna i kylen minst 2 timmar. Garnera moussen med skivade jordgubbar och fläderblommor.

Tips! Fläderblommor kan du också frysa in i isbitar, gott och fint i saften varma dagar.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons