Annons

Annons

Flädermousse med jordgubbar

Jordgubbar och fläder passar bra tillsammans, som här i en len mousse.

Mousse med jordgubbar och fläder

Gör succé med en mousse med jordgubbar och fläder.

4 personer
2 1/2 gelatinblad
2 ägg
3 msk strösocker
1 citron, rivet skal
1 msk färsk pressad citronsaft
2 dl vispgrädde
1 dl konc. fläderblomssaft

Topping:
1/2 liter skivade jordgubbar
fläderblommor

Annons

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt citronskal och citronsaft. Vispa äggvitorna till ett hårt och fast skum. Vispa grädden fluffig, men inte allt för hård. Tag upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Smält gelatinet tillsammans med fläderbomssaften på svag värme under omrörning. Låt blandningen svalna till rumstemperatur och lite ”simmig” konsistens.

Rör ner gelatinblandningen i äggulesmeten, den skall vara rumstempererad. Vänd ner grädden samt den vispade äggvitan. Rör försiktigt om.

Fördela blandningen i glas och låt stelna i kylen minst 2 timmar. Garnera moussen med skivade jordgubbar och fläderblommor.

Tips! Fläderblommor kan du också frysa in i isbitar, gott och fint i saften varma dagar.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

Annons

Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…