Annons
Annons

Fläskfilé i asiatiskt sällskap

Lättlagat recept där såsen, med smak av kokosmjölk, koriander och rosépeppar är inspirerad av det asiatiska köket

Fläskfilé i asiatiskt sällskap

4 personer:
500 g fläskfilé
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 lime, rivet skal och saft
2 msk riven färsk ingefära
1 dl vatten
2 dl kokosmjölk
1/2 dl hackad koriander eller persilja
2 tsk krossad rosépeppar
salt, peppar

Hetta upp olja i en stekpanna eller traktörpanna och fräs vitlök, limeskal och ingefära tills det blir lite glansigt.

Annons

Lägg i fläskfilén och låt den få färg runt om. Häll på vattnet och täck med lock. Låt puttra sakta 20 minuter.
Häll över kokosmjölken, koka upp och tillsätt limesaften. Smaka av med salt och peppar. Ta upp och skiva köttet. Strö över koriander och krossad rosépeppar. Servera med såsen, grönsallad och jasminris.

Av Janet Gustavsson Foto: Per Magnus Persson

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…