Annons

Fläskfilé med gorgonzolasås

Snabblagat och uppskattat! Bjud på festlig fläskfilégryta med gorgonzolaost.

fläskfilegryta

Fläskfilé med gorgonzolaost, så gott!

4 portioner
140 g skivat bacon
1 fläskfilé ca 700 g
salt, svartpeppar
2 msk smör
3 schalottenlökar
2 röda grillade paprikor
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 1/2 msk kalvfond
150 g gorgonzola
2 msk finhackad persilja

Annons

Serveras med:
haricots verts,
brysselkål
klyftpotatis

Garnering:
kryddgrönt

Strimla bacon och knaperstek, låt rinna av på hushållspapper. Putsa köttet, salta, peppra och bryn runt om i smör i stekpanna.
Skala och finhacka löken. Tärna paprikan. Lägg ner med köttet i stekpannan och tillsätt grädde, vatten och fond. Låt koka på svag värme ca 10 minuter. Dela osten i bitar och smält ner i såsen. Smaka av med kryddor och tillsätt persilja. Strö över bacon. Servera med rostad klyftpotatis och kokta grönsaker.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ





Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…