Annons
Annons

Fläskfilé och kryddiga karréspett

Grillat är så gott! Här bjuder vi på två härliga grillrätter.

Grillat
4 personer
1 fläskfilé, ca 600 g
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Fyllning:
100 g färskost med örtsmak
basilikablad
8 soltorkade tomater i olja
140 g skivad bacon

Servering:
färsk majs, grillad

Annons

Sätt ugnen på 225 grader. Putsa köttet. Skär ett längs­gående snitt i köttet. Skär in yt­terligare ett snitt i vardera sidan på köttet. Bred på osten i snittet, lägg ut basilikablad på den. Ta upp tomaterna, låt oljan rinna av. Finhacka dem, fördela på osten. Rulla samman köttet från långsidan som en rulltårta. Bind samman med steksnöre eller fäst skarven med tandpet­are. Salta och peppra runt om. Linda in köttet i bacon. Grilla till en innertemperatur på ca 70 grader.
Ta ut köttet, låt vila lite och skär därefter upp det i skivor. Servera med grillad färsk majs.

Läckra karréspett med kryddsmak
4 personer
800 g fläskkarré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Kryddrubb:
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk spiskummin
3 msk finhackad persilja
2 tsk muscovadosocker

Putsa köttet och skär det i ku­ber, ca 2×2 cm. Stöt samman kryddorna i en mortel tillsammans med sockret. Klappa in köttet med kryddblandningen.
Blötlägg spetten. Trä upp köttet på spetten, ringla lite olja över. Grilla ca 12-–15 minuter, vänd under grilltiden. Servera på fat och garnera med krydd­grönt.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…