Annons

Annons

Fläskfilé på rotfruktsbädd

Servera köttet uppskivat på rotfrukterna eller på ett fat vid sidan av.

Annons
Fläskfilé på rotfruktsbädd

Fläskfilé på rotfruktsbädd

6 portioner
1 fläskfilé, ca 700 g
salt, svartpeppar
1 tsk rosépeppar
2 msk smör
10 fasta potatisar, klyftade
5 morötter, i stavar
140 g tärnat bacon
100 g champinjoner, skivade
1 gul lök, finhackad
1 msk smör
1/2 dl lingon

Garnering:
färsk timjan

Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa köttet, salta och peppra runt om. Hetta upp lite smör och bryn köttet runt om.
Flytta över köttet till en bakplåtspappersklädd långpanna och stek vidare i ugnens mitt ca 22 minuter.
Fördela potatis och morötter på en bakplåtspappersklädd långpanna och ringla olja över. Rosta 30–35 minuter.
Stek baconet knaprigt och låt rinna av på lite hushållspapper.
Hetta upp smöret och fräs svamp och lök blankt och smidigt, vänd ner bacon.
Ta ut köttet och låt det vila en liten stund. Skiva upp och lägg på ena sidan av ett serveringsfat.
Placera rotfrukterna på andra sidan eller under köttet. Blanda ner lingon i baconröran och lägg som topping på köttet.
Garnera och servera.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Tips på ett gott vin till middagen hittar du här

LÄS OCKSÅ
Fläskfilégratäng med hetta

Läcker fläskfilégryta

Hamburgare med vildsvin, coleslaw och picklad lök

 

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons