Annons

Annons

Fläskfilégratäng med pasta och lagrad ost

Gör en frestande gratäng till middag! Med paprika, zucchini 
och läckert osttäcke blir fläskfilén förföriskt god!

Fläskfilégratäng med pasta och lagrad ost
4 personer

1 bit fläskfilé, ca 600 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 + 2 msk smör
400 g valfri pasta, t ex penne
eller spiraler
250 g cocktailtomater, gärna i blandade färger
1 röd paprika
1 liten zucchini
1/2 purjolök
3 dl crème fraiche med smak av grillade grönsaker

Annons

Topping:
1 dl riven lagrad ost

Garnering:
1 kvist cocktailtomater
kryddgrönt

1. Sätt ugnen på 225°. Putsa köttet, salta och peppra. Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna och bryn köttet runt om.
2. Sänk värmen och låt köttet steka vidare, ca 8 minuter. Ta upp köttet. Skär i skivor när det svalnat lite.
3. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och låt rinna av. Häll lite olja i pastan.
4. Halvera tomaterna. Kärna ur och dela paprikan i tärningar. Dela zucchinin. Ansa och strimla purjolöken.
5. Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna och fräs grönsakerna blanka och smidiga utan att de får färg.
Blanda pasta, grönsaker och crème fraiche. Fördela blandningen i en smord ugnsform.
6. Lägg på den skivade fläskfilén och strö över riven ost. Lägg på
tomatkvisten och gratinera strax
under ugnens mitt, 15–17 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Garnera med cocktailtomater
och kryddgrönt.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…