Annons

Annons

Fläskfilégratäng med pesto och soltorkade tomater

Lättlagad och matig gratäng med fläskfilé, mozzarella och salami som passar utmärkt både till vardag och till fest!

Fläskfilégratäng  med pesto och soltorkade tomater

4 personer

ca 700 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning
400 g pasta, t ex penne
3 dl crème fraiche
1/2 dl grön pesto (finns att köpa färdig på burk)
10 marinerade soltorkade tomater
3 msk finhackad basilika
100 g salami, i bit
1 1/2 dl riven mozzarellaost

Annons

Garnering:
kaprisbär
färsk basilika
rucola

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Putsa köttet. Salta och peppra runt om. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Lägg över 
i en långpanna med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen, 15–20 minuter. 
Låt vila.
3. Koka pastan och låt den rinna av.
4. Blanda crème fraiche, pesto, strimlade tomater och basilika. 
Ta undan lite av blandningen. 
Skär salamin i bitar och vänd ner 
i resten av pestoblandningen. Blanda med pastan. Lägg över
i en smord ugnsform.
5. Lägg på skivad fläskfilé. Bred på crème fraiche-blandningen som du tagit undan. Strö över ost.
6. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och fått fin färg, ca 10 minuter. Garnera med kaprisbär och 
basilika. Servera med sallad.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Unikt erbjudande till Året Runts läsare: Fynda Mannerström-gryta!

Nu har du chansen att köpa en fantastiskt fin gryta från Mannerström direkt från Året Runt! Grytan har fantastisk värmeledningsförmåga och hållbarhet och passar alla spisar.

Läs mer och beställ direkt

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…