Annons

Annons

Fläskfilépanna med gorgonzola och bacon

Åh, så gott! Bjud på fläskfilé, bacon och gorgonzola.

fläskfilé

Fläskfilépanna med gorgonzola och bacon, mums!

Recept på fler goda middagstips hittar du här>>

4 personer
700 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 purjolök
150 g sockerärter
140 g skivat bacon
3 dl vispgrädde
2 msk fransk senap
150 g gorgonzola
1–2 dl riven lagrad ost
3 msk finhackad persilja

Annons

Garnering:
persilja
bacon

Sätt ugnen på 225 grader.

Putsa filén och skär i skivor. Bryn skivorna lätt i lite matfett. Salta och peppra.

Ansa och strimla purjolöken. Halvera sockerärterna. Fräs lök och sockerärter blanka i lite matfett utan att det tar färg. Stek baconskivorna knapriga, låt rinna av på hushållspapper och dela dem i mindre bitar.

Fördela lök och sockerärter i en ugnstålig stekpanna eller en ugnsform. Lägg fläskfiléskivorna ovanpå. Strö över halva mängden stekt bacon.

Blanda grädde och senap smaka av med kryddor. Klicka ner gorgonzolaosten. Häll blandningen över köttet. Strö över riven ost och gratinera 13–15 minuter eller tills osten har fått en fin och gyllene färg.

Ta ut och toppa med resterande mängd baconbitar samt hackad persilja.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

lövbiff

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…