Annons

Annons

Fläskfilégryta med grönpeppar och äpplen

Trotsa höstmörkret och bjud på en riktigt god gryta med fläskfilé, grönpeppar, äpple och champinjoner.

Annons

Gryta med fläskfilé och äpple

4 personer

En gryta där grönpeppar och äpplen sätter smaken.

600-700 g fläskfilé
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 röda äpplen, klyftade
2–3 msk smör
1 purjolök, strimlad
150 g små skogschampinjoner
1 liten squash, i bitar
2 msk smör eller margarin
2 dl crème fraiche
2 msk kalvfond
1 1/2 dl vatten
1 tsk kinesisk soja
1 1/2 msk fransk senap
1 1/2 msk grönpeppar i lag

Garnering:
timjan eller hackad persilja

Putsa köttet och skär det i skivor. Stek runt om. Salta och peppra. Stek äppelklyftorna runt om, ställ åt sidan.

Halvera eller kvarta svamparna om de är stora. Fräs lök, svamp och squash blankt och smidigt utan att det får färg. Tillsätt crème fraiche, fond, vatten, soja, senap och grönpeppar. Låt koka samman ett par minuter.
Lägg i köttet och koka under lock i ca 5 minuter. Vänd ner stekta äpplen. Strö över timjan och toppa med färska äppelklyftor.

Servera med potatismos eller pressad potatis samt valfria tillbehör.

Vintips – bjud på ett glas vin till grytan

Recept av Bitte Eson Forsberg 
Foto Anders Norrsell

Recept – mustiga grytor!

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons