Annons

Annons

Fläskfilépaj med ädelost och broccoli

Bjud på matig paj med fläskfilé, ädelost och broccoli. Ett recept med mycket smak!

Fläskfilépaj med ädelost och broccoli
4 personer
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 fläskfilé ca 600–700 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
250 g broccoli
1 gul lök
1 msk smör

Stanning:
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl kesella
140 g riven ädelost

Annons

Garnering:
Kryddgrönt

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degbollen vila i kylen i ca 10 minuter. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i ugnens mitt i ca 10 minuter.

Putsa köttet, salta och peppra och bryn runt om. Flytta över till en bakplåtspappersklädd plåt och stek i ugnen 15 minuter. Dela broccolin i små buketter, koka i lättsaltat vatten. Häll av. Finhacka löken. Fräs löken blank och smidig utan att den tar färg. Fördela lök och broccoli i pajskalet.

Blanda samtliga ingredienser till stanningen. Fördela halva mängden i formen, peta med en gaffel så att stanningen rinner ner mellan ingredienserna. Skiva fläskfilén, lägg runt formens kant. Häll på resterande mängd stanning. Gratinera i ugn ca 35 minuter. Känn med sticka så att pajen har stannat. Garnera.

Tips! Byt ut ädelosten mot gorgonzola eller någon annan grönmögelost.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…