Annons

Annons

Fläskfiléspett med bulgursallad

Älskade grilltider! Fläskfiléspett är jättegott, servera med en färggrann bulgursallad och en fräsch myntayoghurt.

Fler recept som passar i sommartider hittar du här>>

grillspett

Lägg fläskfiléspett på grillen.

4 personer
600 g fläskfilé
1/2 paprika, gul
1/2 paprika, röd
1 squash
1 rödlök
8 champinjoner
salt, svartpeppar
paprikapulver, rökt

Bulgursallad:
2 dl bulgur, okokt
4 dl vatten
2 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1/2 gurka
1 rödlök
1/2 kruka persilja
2 msk olivolja

Annons

Myntayoghurt:
2 dl turkisk yoghurt
en kvist mynta, färsk, hackad
salt
olivolja

Koka bulgur 10 minuter i vatten tillsammans med gurkmeja. Hacka grönsakerna, hacka persiljan grovt. Blanda ihop och blanda ner olivolja.

Blanda ihop ingredienserna till myntayoghurten Skär fläskfilén i mindre bitar. Skär paprikor, squash, rödlök …och champinjoner i bitar. Varva allt på fyra spett, salta och peppra och krydda med paprikapulver.

Grilla spetten på grill – eller i ugn på 250 grader – ett par minuter på varje sida.

Servera med bulgursallad och myntayoghurt.

Av Åsa Swanberg Foto Ludvig Swanberg

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…