Annons
Annons

Fläskfiléspett med bulgursallad

Älskade grilltider! Fläskfiléspett är jättegott, servera med en färggrann bulgursallad och en fräsch myntayoghurt.

Fler recept som passar i sommartider hittar du här>>

grillspett

Lägg fläskfiléspett på grillen.

4 personer
600 g fläskfilé
1/2 paprika, gul
1/2 paprika, röd
1 squash
1 rödlök
8 champinjoner
salt, svartpeppar
paprikapulver, rökt

Bulgursallad:
2 dl bulgur, okokt
4 dl vatten
2 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1/2 gurka
1 rödlök
1/2 kruka persilja
2 msk olivolja

Annons

Myntayoghurt:
2 dl turkisk yoghurt
en kvist mynta, färsk, hackad
salt
olivolja

Koka bulgur 10 minuter i vatten tillsammans med gurkmeja. Hacka grönsakerna, hacka persiljan grovt. Blanda ihop och blanda ner olivolja.

Blanda ihop ingredienserna till myntayoghurten Skär fläskfilén i mindre bitar. Skär paprikor, squash, rödlök …och champinjoner i bitar. Varva allt på fyra spett, salta och peppra och krydda med paprikapulver.

Grilla spetten på grill – eller i ugn på 250 grader – ett par minuter på varje sida.

Servera med bulgursallad och myntayoghurt.

Av Åsa Swanberg Foto Ludvig Swanberg

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…