Annons

Annons

Fläskytterfilé- och potatissallad

Rostad potatissallad med skivad fläskytterfilé och en smakrik ört- och citrondressing. Gott på buffén eller som huvudrätt.

Fläskytterfilé- och potatissallad

Fläskytterfilé- och potatissallad

4–6 PERSONER
ca 1 kg färskpotatis
2 sötpotatisar
3 msk olivolja
flingsalt
250 g körsbärstomater i blandade färger
150 g sugar snaps
ca 1 kg fläskytterfilé
salt, citronpeppar
2 msk smör
ÖRTCITRONETT:
1/2 kruka basilika
1/2 dl olivolja
1/2 dl pressad apelsinsaft
3 msk pressad citronsaft
2 msk fransk senap
1 msk flytande honung
GARNERING:
kryddgrönt

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.
Tvätta och dela potatis och sötpotatis, skär i lagom stora bitar. Fördela i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla olja över och vänd om. Strö över flingsalt.
Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter. Lägg på tomaterna och rosta vidare ca 10 minuter.
Ansa sugar snapsen och koka dem ca 1 minut i lättsaltat vatten, spola av i kallt vatten. Låt rinna av.
Putsa köttet, salta och peppra. Bryn köttet runt om i smöret. Lägg över i en ugnsform eller långpanna med bakplåtspapper och stick in en ugnstermometer.
Sätt in i ugnen ca 20 minuter till en innertemperatur på ca 72 grader. Låt köttet vila ett par minuter och skär sedan upp i skivor.
Mixa ihop alla ingredienser till örtcitronetten så att du får en slät dressing.
Blanda ugnsrostad potatis, tomater och sugar snaps och fördela på ett fat. Vänd ner köttskivorna och ringla örtcitronetten över.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…