Annons

Annons

Flygande drake

Annons

Drake

Jag har en systerson som älskar drakar. Han fyllde år i april och då tänkte jag sticka en tröja med drakmotiv till honom. I julklapp fick han nämligen en mössa med en drake som blev väldigt uppskattad.

Nu ritade jag en annan drake – som flyger. Det ska åtminstone se ut som om den flyger. Och på ärmarna är det ett mönster som ska påminna om en slingrande draksvans.

Drake closeup

Garnet kommer från Östergötlands ullspinneri och är 100 procent ull. Men det är garanterat inte stickigt. Mjukare ullgarn får man leta efter och det håller väldigt bra. Det kan ludda lite de första veckorna, men sedan blir det bara snyggare ju mer man använder plagget.

Mitt garn är specialfärgat av Ann på Anntorps väv i Gamla stan. Ann är en mästare på att färga garn. Jag gick bara dit och frågade om det fanns något garn i bra drakfärger och två veckor senare hade hon fixat det.

IMG_2638

Och här är Hampus i sin nya draktröja. Den blev inte klar riktigt i tid till hans födelsedag, så han fick den först i förra veckan.

Text och foto: Johanne Ländin

 

 

LÄS OCKSÅ
  • Elin

    Vilken fin tröja! Och så fina färger! Det var verkligen drakfärger,fast jag hade gärna haft en tröja utan drake i de färgerna.


Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons