Annons

Annons

Franska våfflor –Parisare

Goda, luftiga småkakor som också kallas Parisare.

Annons
Franska våfflor

Franska våfflor, lite pilliga att baka, men väl värda pysslet. En festfin kaka som uppskattas av många.

Älskar du också småkakor? Här hittar du fler recept på småkakor >>

ca 20 kakor:

200 g smör
4 dl vetemjöl
6 msk vispgrädde
strösocker till kavlingen

Fyllning:
200 g smör, rumsvarmt3 1/2 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vaniljsocker

Finfördela smöret i mjölet. Gör en grop i mitten och häll i grädden. Arbeta ihop till en smidig deg.
Låt degen vila svalt ca 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader.

Kavla ut degen med kruskavel på sockrat bakbord. Ta ut rundlar eller ovaler med hjälp av ett mått. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna.

Rör ihop smör och socker till fyllningen, blanda i äggulor och smaka av med vaniljsocker. Lägg samman rundlarna två och två med smörkrämen mellan. Förvara svalt.

Recept av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norssell

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons