Annons
Annons

Fräsch pasta med ricotta, sockerärter och citron

Njut av enkel och god mat – bjud på vår glutenfria pasta.

glutenfri pasta

Laga en god pasta till middag.

4 personer
300 g glutenfri pasta
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
olivolja, till stekning
1 citron, skalet
150 g sockerärter
50 g parmesan, finriven
250 g ricottaost
salt och svartpeppar

Garnering:
färsk basilika
rivet citronskal
körsbärstomater

Annons

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Ta upp 1 dl av kokvattnet och spara det.

Skala och hacka vitlöken. Skär rödlöken i klyftor. Fräs lök, vitlök och citronskal på låg värme i olivolja.

Rör ner den kokta pastan och sockerärter. Tillsätt kokvattnet och parmesanosten och rör runt tills det blir krämigt. Ta stekpannan av värmen och rör ner ricottaost och smaka av med salt och peppar.

Lägg upp pastan på ett fat och garnera med basilika, citronskal och körsbärstomater.

Av Ylva Porsklev Foto Emma Eriksson

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

Baka ett gott bröd till pastan!

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…