Annons

Annons

Fräsch pasta med ricotta, sockerärter och citron

Njut av enkel och god mat – bjud på vår glutenfria pasta.

Annons
glutenfri pasta

Laga en god pasta till middag.

4 personer
300 g glutenfri pasta
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
olivolja, till stekning
1 citron, skalet
150 g sockerärter
50 g parmesan, finriven
250 g ricottaost
salt och svartpeppar

Garnering:
färsk basilika
rivet citronskal
körsbärstomater

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Ta upp 1 dl av kokvattnet och spara det.

Skala och hacka vitlöken. Skär rödlöken i klyftor. Fräs lök, vitlök och citronskal på låg värme i olivolja.

Rör ner den kokta pastan och sockerärter. Tillsätt kokvattnet och parmesanosten och rör runt tills det blir krämigt. Ta stekpannan av värmen och rör ner ricottaost och smaka av med salt och peppar.

Lägg upp pastan på ett fat och garnera med basilika, citronskal och körsbärstomater.

Av Ylva Porsklev Foto Emma Eriksson

Baka ett gott bröd till pastan!

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons