Annons

Annons

Frasiga baguetter med tomat och vitlökssmör

Bästa tillbehöret är små baguetter med tomat och ett smakrikt vitlökssmör till.

Portionsbaguetter 
med tomat

ca 20 stycken

50 g jäst
5 dl vatten
½ dl rapsolja
1 tsk salt
12–13 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g färskost
4 msk tomatpuré
50 g parmesan, riven
2 msk vallmofrön
1 tsk flingsalt
Vitlökssmör:
2 vitlöksklyftor
250 g smör
salt och peppar
3 msk finhackad oregano

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt
vatten och rapsolja och rör ut jästen i det. Tillsätt salt och det mesta av mjölet,
arbeta degen smidig. Låt jäsa under 
bakduk, ca 40 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och 
arbeta den lätt. Kavla ut degen till en
platta, ca 30×40 cm.
4. Bred på färskost och tomatpuré. Strö över hälften av parmesanen. Vik degen 
dubbel från långsidan och skär i ca 2 cm 
breda remsor. Vrid remsorna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk, 30 minuter.
5. Pensla bröden med vatten och strö över vallmofrön, riven parmesan och flingsalt. Grädda i ugnen, ca 15 minuter.
6. Vitlökssmör: Skala vitlöken. Mixa samman alla ingredienserna med en
stavmixer. Forma smöret till en rulle och rulla in i plastfolie. Låt stå i kylen, minst 30 minuter. Skär upp i skivor vid servering.
7. Servera baguetterna med vitlökssmöret till.

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Glutenfria baguetter

Vridna baguetter

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…