Annons

Annons

Frasiga frukostbröd

Frasiga frukostbröd

Det är trevligt att bjuda på frukostbullar som kommer rykande varma från ugnen. Baka ut bullarna dagen innan och låt jäsa i kylen över natten.

TILL 16 STYCKEN:

25 g jäst
5 dl kall mjölk
25 g smör
2 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
1 liter vetemjöl
1 ägg
sesamfrön, kummin, linfrön, vallmofrö

Annons

Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt 1 dl mjölk och rör ut jästen. Tillsätt resten av mjölken, smöret, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt 45 minuter.

Ta upp på mjölat bakbord och dela degen i ca 16 bitar. Baka ut till kringlor, snurror, små bullar och knutar. Lägg på plåt med bakplåtspapper, täck med bakduk och ställ in i kylen över natten.

Sätt ugnen på ca 225 grader. Ta ut bullarna ur kylen, pensla med uppvispat ägg och doppa i sesamfrön, havssalt eller kummin. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter. Om du vill få fin skorpa på bröden kan du spruta in lite vatten i ugnen ett par minuter innan du sätter in dem i ugnen.

Av Janet Gustavsson
Foto: Per Magnus Persson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…