Annons

Annons

Frasiga minipajer av smördeg med räkor

Minipajer med räkor gör sig utmärkt på sommarbuffén. Ju fler –desto bättre!

Minipajer med räkor

12 stycken

1 rulle kyld smördeg, 250 g
1 ägg

Fyllning:
100 g sockerärter
1/2 purjolök
1 msk smör
1 dl riven prästost

Äggstanning:
3 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk dill
salt och peppar

Annons

Garnering:
350 g räkor med skal (150 g oskalad vikt)
dill

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rulla ut smördegen och skär den 
i 12 lika stora rutor. Lägg bitarna i aluminiumformar och pensla degen med uppvispat ägg.
3. Fyllning: Ansa och strimla sockerärterna. Skölj och skiva purjolöken. Fräs purjo och sockerärter mjuka i en stekpanna med smör. Fördela fräset i formarna. Strö över ost.
4. Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, dill, salt och peppar. Häll stanningen i formarna.
5. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 20 minuter. Toppa med räkor och dill.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Laxtårta med räkor och pepparrot

Bruschetta med chiliräkor

Minipajer med ädelost och spenat

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…