Annons

Annons

Frasiga minipajer av smördeg med räkor

Minipajer med räkor gör sig utmärkt på sommarbuffén. Ju fler –desto bättre!

Minipajer med räkor

12 stycken

1 rulle kyld smördeg, 250 g
1 ägg

Fyllning:
100 g sockerärter
1/2 purjolök
1 msk smör
1 dl riven prästost

Äggstanning:
3 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk dill
salt och peppar

Annons

Garnering:
350 g räkor med skal (150 g oskalad vikt)
dill

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rulla ut smördegen och skär den 
i 12 lika stora rutor. Lägg bitarna i aluminiumformar och pensla degen med uppvispat ägg.
3. Fyllning: Ansa och strimla sockerärterna. Skölj och skiva purjolöken. Fräs purjo och sockerärter mjuka i en stekpanna med smör. Fördela fräset i formarna. Strö över ost.
4. Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, dill, salt och peppar. Häll stanningen i formarna.
5. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 20 minuter. Toppa med räkor och dill.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Laxtårta med räkor och pepparrot

Bruschetta med chiliräkor

Minipajer med ädelost och spenat

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…