Annons

Annons

Fritatta med kryddig korv och fetaost

Frittata är en bra rätt. Har du ägg hemma kan du "rensa kylen" och få till en god lunch eller middag. Som det här receptet, med ett par kryddstarka korvar, lite lök och paprika. Använd en ugnssäker stekpanna.

fritatta med kryddig korv

Gör en fritatta med det som kylskåpet erbjuder.

4 personer
2-3 kryddstarka korvar
1 msk smör eller olja
1/2 rödlök
1 röd paprika
1 gul paprika
olivolja
100 g haricots verts
6 ägg
salt, svartpeppar
3/4 del vatten
100 g fetaost
2 msk grovt hackad persilja

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva korvarna. Strimla löken. Kärna ur och dela paprikorna i bitar. Ansa haricots verts. Stek korven i lite olja eller smör ca 5 minuter. Tillsätt lök och paprika, stek vidare ca 2-3 minuter. Tillsätt haricots verts.

Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar, häll smeten över grönsakerna. Stek vidare på medelvärme i ca 5 minuter, peta lite i pannan så att smeten rinner ner och stelnar. Sätt in frittatan i ugnen ca 5 minuter.
Strö över smulad fetaost och hackad persilja.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…