Annons

Annons

Frittata med räkor

Frittata – snabblagad och smarrig sommarlunch!

Frittata med räkor

4 personer

400 g kokt potatis
2 gula lökar
2 msk olja
8 ägg
1 dl finhackad dill
2 msk finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 kg räkor, oskalade
1 1/2–2 dl mangoldblad

Annons

Garnering:
citronrasp

1. Skär potatisen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Stek 
potatis och lök tills löken är mjuk och glansig utan att den fått färg.
2. Vispa ihop äggen. Vänd ner dill, persilja, salt och peppar. Häll 
smeten i pannan och peta med en gaffel så att fyllningen rinner ner överallt, låt stelna lite. Stek på
svag värme, 5–7 minuter.
3. Skala räkorna. Fördela räkor 
och mangold på frittatan och strö
 på citronrasp.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…