Annons

Annons

Frozen yoghurtbars med müsli

Bästa mellanmålet – helt utan tillsatt socker! Gör en stor sats och låt stå färdiga i frysen.

Annons
Frozen yoghurtbars

Vackra, nyttiga och goda bars – helt utan tillsatt socker.

Ca 10 bitar
1 kiwi
6 physalis
6 jordgubbar
1 dl blåbär
1 dl hallon
2 dl sötmandel
2 dl grekisk yoghurt, 10 %
1 dl glutenfri müsli

Skala kiwin och skär den, physalis och jordgubbar i mindre bitar. Lägg alltsammans i en bunke tillsammans med resten av bären.
Hacka sötmandlarna och vänd ner i bunken tillsammans med yoghurt och müsli (spara eventuellt lite müsli till dekorationen). Blanda försiktigt.
Klä insidan av en brödform, 1 1/2 liter, med plastfolie och fördela smeten i formen. Låt stå i frysen i cirka 1 timme och skär sedan upp i bitar och servera direkt. Förvara i frysen.

Receptet kommer från boken Baka Glutenfritt med Ulrika från Bonnier fakta.

Baka glutenfritt med Ulrika

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons