Annons

Annons

Frukostfrallor med frön

Frukostbröd

Det är trevligt att bjuda på frukostbullar som kommer rykande varma från ugnen. Baka ut bullarna dagen innan och låt jäsa i kylen över natten.

TILL 16 STYCKEN:

25 g jäst
5 dl kall mjölk
25 g smör
2 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
1 liter vetemjöl
1 ägg till pensling
sesamfrön, kummin, linfrön, vallmofrö

Annons

Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt 1 dl mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av mjölken, smöret, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet, spara lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt 45 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och dela degen i ca 16 bitar. Baka ut till kringlor, snurror, små bullar och knutar. Lägg på plåt med bakpapper, täck med bakduk och ställ in i kylen över natten.

Sätt ugnen på ca 225 grader. Ta ut bullarna ur kylen, pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön, havssalt eller kummin, ställ in i ugnen 12–15 minuter. Efter ett par minuter, spruta lite vatten på bröden med en blomspruta för att få en fin skorpa.

Av Janet Gustavsson
Foto: Per Magnus Persson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…