Annons

Annons

Frukostfrallor fria från gluten

Frukostfrallorna för goda helgfrukostar är perfekta för barn som gillar ljust bröd och föräldrar som gillar fibrer!

Annons

frukostfrallor

12 stycken

2 ägg, rumstempererade
2 msk ljus sirap
2 msk olja med neutral smak
7 dl fingervarmt vatten, 37 grader
50 g jäst
3 dl rismjöl
2 dl majsmjöl
2 dl bovetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 dl Maizena majsstärkelse
2 tsk salt
1/2 dl fiberhusk
1/2 dl pofiber
uppvispat ägg till pensling
sesamfrön till dekoration

Vispa upp äggen med sirap och olja. Tillsätt vattnet och rör ut jästen i degvätskan. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem till degvätskan. Kör i köksassistent med degkrok ca 5 minuter och jäs sedan under bakduk i 40 minuter.

Stjälp upp degen på ett mjölat bord och dela i 12 delar. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen p. 200°. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda ca 20 minuter och låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Lugn_mage_med_gott_brod
Receptet kommer från Sofia Antonssons senaste bok ”Lugn mage med gott bröd”

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons