Annons
Annons

Frukt- och nötbröd fritt från gluten

Det bästa brödet till olika ostar!

Frukt- och nötbröd
1 bröd
400 g filmjölk
40 g jäst
1 dl fiberhusk
5 dl bovetemjöl
1/2 dl sirap
100 g urkärnade katrinplommon
60 g torkade tranbär
100 g valnötter
1 tsk salt
3/4 dl krossat linfrö
2 msk rapsolja

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.
Häll filmjölken i en degblandare och smula ner jästen. Tillsätt fiberhusk, bovetemjöl och sirap.  Dela plommonen på mitten och vänd i dem tillsammans med tranbär och valnötter.
Tillsätt salt, krossat linfrö och oljan. Blanda väl. Lägg bakplåtspapper i en brödform som rymmer ca 2 liter. Flytta över degen i formen och jämna till ytan. Strö över lite bovetemjöl och låt jäsa ca 40 minuter.
Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter.  Låt brödet vila i formen 5 minuter, vänd sedan upp det på ett galler och låt det svalna.

Av Elisabeth Johansson Foto Wolfgang Kleinschmidt

Följ oss på instagram! instagram.com/vialskarglutenfritt

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…