Annons

Annons

Frukt- och nötbröd fritt från gluten

Det bästa brödet till olika ostar!

Annons

Frukt- och nötbröd
1 bröd
400 g filmjölk
40 g jäst
1 dl fiberhusk
5 dl bovetemjöl
1/2 dl sirap
100 g urkärnade katrinplommon
60 g torkade tranbär
100 g valnötter
1 tsk salt
3/4 dl krossat linfrö
2 msk rapsolja

Sätt ugnen på 200 grader.
Häll filmjölken i en degblandare och smula ner jästen. Tillsätt fiberhusk, bovetemjöl och sirap.  Dela plommonen på mitten och vänd i dem tillsammans med tranbär och valnötter.
Tillsätt salt, krossat linfrö och oljan. Blanda väl. Lägg bakplåtspapper i en brödform som rymmer ca 2 liter. Flytta över degen i formen och jämna till ytan. Strö över lite bovetemjöl och låt jäsa ca 40 minuter.
Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter.  Låt brödet vila i formen 5 minuter, vänd sedan upp det på ett galler och låt det svalna.

Av Elisabeth Johansson Foto Wolfgang Kleinschmidt

Följ oss på instagram! instagram.com/vialskarglutenfritt

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons