Annons

Annons

Fruktigt filmjölksbröd

Ett lite grövre bröd som inte behöver jäsas. Hasselnötter och aprikoser kan bytas ut mot valfria nötter, frön och torkade bär. Receptet ger ett bröd.

Filmjölksbröd Foto: Amma Eriksson

1 bröd
3 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk salt
1 dl torkade aprikoser,
skurna i mindre bitar
1 1/2 dl hasselnötter
5 dl filmjölk
1/2 dl mörk sirap

Pensling:
vatten
pumpafrön

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop mjöl, bikarbonat och salt. Tillsätt, aprikoser, nötter, filmjölk och sirap och rör snabbt ihop till en deg.
Häll i en smord brödform (ca 1 1/2 liter), pensla med lite vatten, strö över pumpafrön och grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme.

Av Ylva Porsklev Foto: Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…