Annons

Annons

Fruktigt grovt filmjölksbröd

Ett recept med mättande gojibär, aprikoser, frön och nötter som ger god smak åt det här nyttiga brödet. Lättbakat är det också!

Fruktigt grovt filmjölksbröd

Fruktigt grovt filmjölksbröd

2 bröd
1 liter filmjölk, 3 %
2 tsk bikarbonat
2 1/2 dl mörk sirap
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl dinkelmjöl fullkorn
2 tsk salt
1 dl solroskärnor
1 dl melonkärnor
16 torkade aprikoser, delade
1 dl torkade gojibär
1 dl grovhackade valnötter

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop filmjölk, bikarbonat och sirap. Sikta ner mjölet och blanda ner resten av ingredienserna till en deg.
Fördela degen i två väl smorda 1 1/2-liters brödformar. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme, känn med sticka om bröden är genomgräddade.
Stjälp upp limporna ur formarna och låt dem vila ett par timmar under bakduk innan de skärs upp.

Tips! Självklart kan du byta ut fyllningen mot dina egna favoriter, ex torkade blåbär, fikon eller russin.

Av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…