Annons

Annons

Fruntimmersveckan

Så här några dagar in i fruntimmersveckan blickar vi tillbaka på ett av våra omslag från 1970. Då bjöd vi på tårtor, kakor och bullar.

Fruntimmersveckan

Och inte vill vi vara sämre i dag! Här bjuder vi på en fantastiskt god Chokladpavlova med sommarbär. Den tar en stund att göra, men vi lovar att den är värd allt besvär.

6–8 bitar

6 dl florsocker
4 äggvitor
70 g mörk choklad, ca 70 % kakaohalt
2 msk kakao

Annons

CHOKLADMOUSSE:
200 g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde

FYLLNING:
1 1/2 dl hallon

GARNERING:
3 dl vispgrädde
2–3 dl valfria sommarbär
lite riven choklad
kryddgrönt

Sätt ugnen på 170 grader.Blanda florsocker och äggvitor i en skål över vattenbad. Värm till 55 grader. Vispa försiktigt under tiden. Vispa sedan marängen med en elvisp tills marängen har svalnat helt.
Dela chokladen i mindre bitar och smält i mikro eller över vattenbad. Sikta ner kakaon i marängen, rör om, och häll därefter ner den smälta chokladen.
Rita upp tre rundlar på smorda bakplåtspapper, 18–20 cm diameter. Bred ut marängen i rundlarna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och låt bottnarna svalna.
Smält mjölkchokladen. Vispa grädden lätt och vänd försiktigt samman med chokladen.

Ställ kallt minst 2 timmar så att den blir fastare.

Bred halva mängden mousse på en av bottnarna och lägg på hälften av hallonen. Lägg på nästa botten och bred ut mousse, strö över hallon. Täck med den sista bottnen. Toppa med vispad grädde och bär. Riv choklad över och toppa med kryddgrönt.

Recept: Bitte E:son Forsberg Bild: Anders Norrsell

 

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…