Annons

Annons

Frusen mockachokladtårta med bär – fri från gluten

Ett gott recept som gör fetsen till en succé. Servera tårtan bär och lite riven choklad.

Annons
Frusen mockachokladtårta

Frusen mockachokladtårta fri från gluten.

12 bitar
Botten:
200 g mandelmassa
2 ägg
1 1/2 msk kakao

Fyllning:
3 äggulor
3/4 dl florsocker
1 msk nescafé, pulver
1 msk varmt vatten
50 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
50 g daim med mockasmak
1 msk hackad mörk choklad

Tillbehör:
ca 5 dl bär

Sätt ugnen på 175 grader
Riv mandelmassan fint och vispa i äggen. Sikta och vispa i kakao. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i 10–12 minuter. Låt den svalna.

Vispa äggulor och florsocker. Blanda ut kaffepulvret i vattnet och vispa ner i äggsmeten. Smält chokladen över vattenbad och vispa ner den hastigt.
Vispa grädden lätt och vänd ner den i smeten. Hacka daimen och vänd i. Häll smeten i formen och ställ den i frysen ca 5 timmar. Strö över chokladhacket.

Av Elisabeth Johansson Foto Wolfgang Kleinschmidt

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons