Annons
Annons

Frusen mockachokladtårta med bär – fri från gluten

Ett gott recept som gör fetsen till en succé. Servera tårtan bär och lite riven choklad.

Frusen mockachokladtårta

Frusen mockachokladtårta fri från gluten.

12 bitar
Botten:
200 g mandelmassa
2 ägg
1 1/2 msk kakao

Fyllning:
3 äggulor
3/4 dl florsocker
1 msk nescafé, pulver
1 msk varmt vatten
50 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
50 g daim med mockasmak
1 msk hackad mörk choklad

Annons

Tillbehör:
ca 5 dl bär

Sätt ugnen på 175 grader
Riv mandelmassan fint och vispa i äggen. Sikta och vispa i kakao. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i 10–12 minuter. Låt den svalna.

Vispa äggulor och florsocker. Blanda ut kaffepulvret i vattnet och vispa ner i äggsmeten. Smält chokladen över vattenbad och vispa ner den hastigt.
Vispa grädden lätt och vänd ner den i smeten. Hacka daimen och vänd i. Häll smeten i formen och ställ den i frysen ca 5 timmar. Strö över chokladhacket.

Av Elisabeth Johansson Foto Wolfgang Kleinschmidt

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…