Annons
Annons

Fylld fläskfilé med krämig avokadosås

Den krämiga såsen med avo­kado, crème fraiche och chili­flingor sätter piff på den fyllda fläskfilén.


4 personer:
600 g fläskfilé
100 g lufttorkad skinka
100 g färskost
10 bitar soltorkad tomat, strimlade
1 dl hackad basilika
salt, peppar
ca 800 g rotfrukter, t ex morötter, palsternacka, potatis, rödbetor
salladsblad

Annons

Sås:
1 avokado
1 dl crème fraiche
1/2 tsk chiliflingor
1 msk pressad citron eller lime
salt, peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Dela rotfrukterna i mindre bitar. Lägg i en ugnsform, ringla lite olja över, salta och peppra och sätt in i nedre delen av ugnen 30–40 min­uter.

Skär en skåra inte riktigt hela vägen genom filén, banka ut lätt. Lägg på skinka och bred på färskost. Strö över soltorkade to­mater och basilika. Rulla samman och bind upp med snöre. Bryn filén runt om i lite smör.

Flytta över i ugnsform och stek vidare i ugnen ca 20 minuter, till en innertemperatur på 72 grader.

Skala och kärna ur avoka­don, mixa köttet med crème fraiche, smaka av med chili­flingor, pressad citron, salt och peppar.

Servera köttet med rotfrukterna och såsen, strö över några späda salladsblad.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…