Annons

Annons

Läckert fylld fläskfilé

Fläskfilé är riktigt bra bjudmat som går att variera hur mycket som helst.

Fläskfilé fylld med parmaskinka och paprika

Det här är en riktigt god och välfylld fläskfilé som gör sig bra på bjudningen.

4 personer
500 g fläskfilé
6 skivor parmaskinka
100 g färsk spenat
200 g röd paprika på burk
2 salladslökar
1 dl hackad persilja
1 msk färsk oregano (eller 1 tsk torkad)
salt, peppar
2 msk paprikapulver
1 dl vitt vin

Annons

Potatissallad:
700 färskpotatis
1 röd paprika
1 salladslök
2 msk vitvinsvinäger
4 msk rapsolja
1 dl hackad persilja

Vitlökssås:
2 dl crème fraiche
1 finhackad vitlöksklyfta
1 citron, rivet skal och saft

Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa köttet och skär ett snitt längs med hela filén. Vik ut och platta till.
Strimla spenat och salladslök, tärna paprikan. Fördela spenat, paprika, salladslök, persilja, parmaskinka och oregano. Salta och peppra. Rulla samman köttet igen och bind upp med steksnöre.
Krydda köttet med paprikapulver lägg över i en ugnsform. Häll över vinet, ställ in i ugnen ca 30 minuter.

Potatisallad: Tvätta och dela potatisen. Lägg i en ugnsform med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och ställ in i ugnen 30 minuter.
Tärna paprikan, strimla salladsöken och blanda med potatis, vinäger, rapsolja och hackad persilja.

Skär upp filén i skivor och servera till. Rör samman ingredienserna till såsen.

Av Janet Gustavsson Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…