Annons

Annons

Fylld kycklingfilé med örtsås

Kycklingen är lite knepig att få till. Men ha tålamod – resultatet är fantastiskt goda kycklingrullar!

Paprikafylld kycklingfilé med örtsås

4 portioner
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning
Fyllning:
2 grillade paprikor, finns att köpa färdiga på burk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 dl finhackad persilja
3 msk finhackad basilika
1 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottensost
Garnering:
mâchesallad
Servering:
örtsås, se recept

Annons

1. Putsa kycklingen och lägg den med den platta sidan ner. Skär ett snitt nästan helt igenom filén. Skär snitt in mot sidorna och vik ut dem. Banka ut filéerna. Salta och peppra.
2. Fyllning: Finhacka paprikorna. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs paprika, lök och vitlök blankt utan att det får färg. Tillsätt örter och fräs ett par minuter. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg en sträng fyllning på varje filé och rulla ihop. Vira in varje filé i plastfolie och snurra samman ändarna som till en smällkaramell. Vira in rullarna i aluminiumfolie och förslut noga.
4. Koka upp vatten i en stor gryta. Koka rullarna i ca 15 minuter. Kontrollera att innertemperaturen är 70° genom att sticka en termometer i rullens kortsida. Ta upp och ta bort allt folie.
5. Hetta upp smöret i en stekpanna. Bryn kycklingen runt om så att de får lite färg.
6. Vid servering: Skiva rullarna och servera med örtsås, salladsblad, t ex morötter, citronklyftor och kokt potatis.

Örtsås
En kall sås som passar till alla rätterna.
4 portioner: Blanda 1/2 dl finhackade örter, t ex persilja, basilika och dill, 3 dl gräddfil och 1 msk fransk senap. Tillsätt pressad saft från 1 citron och1 tsk salt. Garnera med dill.

 

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Parmalindade kycklingfiléer med potatisgratäng

Krämig kycklingpaj med bacon

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…