Annons

Annons

Lax med rom 
och räkor

Lax är en favoritfisk som är lättlagad och går 
att variera i det oändliga. Här fyller vi den 
med färskost, rom och räkor!

Fylld lax med färskost och räkor recept

Fylld lax med räkor och färskost – recept

4 personer

4 portionsbitar lax à 150 g
100 g färskost, t ex Philadelphiaost
1 tsk krossade rosépepparkorn
2 msk finhackad dill
80 g röd rom
500 g oskalade räkor
Garnering:
räkor
dillvippor
citronskivor
Servering:
potatissallad, se recept

Annons

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Blanda färskost, rosépeppar, dill och rom. Smaka av med salt och peppar.
3. Skala räkorna och vänd ner ¾ av dem i blandningen. Spara resten till garnering.
4. Skär en ficka i varje laxbit och fyll med räkblandningen. Lägg 
laxen i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen, 15–20 minuter. Garnera med räkor, dill och citronskivor.

Potatissallad

4 personer

Skiva 700 g kokt 
potatis och lägg i en skål. Rör ihop 2 dl gräddfil, 2 msk kapris, 2 tsk 
dijonsenap och 2 dl hackad gräslök. Smaka av med salt och peppar. Blanda försiktigt sås och potatis.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Ingefärsmarinerad lax med citronsås

Färskpotatispaj 
med lax

Smörrebröd med lax och pocherat ägg

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…