Annons
Annons

Fylld laxfilé med pepparrot och örtost

När man behöver ha klart något snabbt till middagen är det här receptet ett bra alternativ. Servera en matig och fräsch potatis-, bön- och mangosallad till.

Annons

fylld laxfilé

4 personer:

600 g ben- och skinnfri laxfilé
200 g färskost, cream cheese
1/2 dl finhackad dill
3 msk färsk pepparrot, riven
salt, peppar

Garnering:
dill
limeklyftor

Sätt ugnen på 200 grader. Dela laxen i 4 bitar och skär ett djupt snitt i varje bit. Blanda ost, dill och pepparrot.
Smaka av med kryddor. Fördela fyllningen i snittet samt ovanpå laxen.
Lägg i ugnsform och gratinera mitt i ugnen i 12–15 minuter.
Garnera och servera.

Potatis-, bön och mangosallad
En bjudvänlig sallad eftersom den går bra att förbereda. Den passar till nästan allt kött, fisk och gärna till grillat. Mango finns tärnad i frysdisken.

4 personer:

1 kg färskpotatis eller
delikatesspotatis
150 g tärnad mango
2 avokado
1 msk citronsaft
1 rödlök
2 dl vita bönor
salt, peppar
3 msk dill, finhackad

Garnering:
dill

Koka potatisen och dela i mindre bitar. Tärna avokadorna och pressa citronsaft över. Strimla löken tunt. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Garnera med dillvippa och servera.

Fler fisk och skaldjursrecept hittar du här

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…