Annons
Annons

Fylld laxfilé toppad med räkor

Snabblagad lax som fungerar både som vardagsmat eller som bjudrätt. Servera laxen med en fruktig avokado och granatäppelsallad.

Fylld laxfile

Vilken festmat! Fylld laxfilé toppad med räkor.

4 personer
4 portionsbitar laxfilé
100 g skalade räkor
1 lime, saften
3 msk färskost med pepparrot, 10 %
2 avokado
1/2 citron, saften
35 g småbladig blandad salladsmix
100 g sugarsnaps
10 cm gurka
2 gula tomater
1/2 granatäpple, kärnorna
1 msk flytande honung

Annons

Garnering:
räkor
dill
lime

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ett snitt i varje laxbit. Hacka räkorna grovt, spara några till garnering. Blanda hackade räkor, färskost och limesaft och fördela blandningen i snitten i laxarna.
Lägg över i en smord ugnsform och ställ in mitt i ugnen ca 15 minuter.

Kärna ur och skär avokadorna i mindre bitar, pressa lite citronsaft över. Koka sugarsnapsen ca 1 minut, spola av i kallt vatten. Tärna gurkan. Kärna ur och tärna tomaterna. Blanda avokado, sallad, sugarsnaps, gurka och tomater. Strö över granatäppelkärnor och ringla över lite honung.

Garnera laxen med räkor, dill och limeskivor och servera med avokadosalladen.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…