Annons

Annons

Fylld lövbiff med mandelpotatispuré

Festlig och god blir middagen när du fyller en mör lövbiff med skinka och pepparrot och serverar en len puré av mandelpotatis till.

Annons
Fylld lövbiff med mandelpotatispuré

Fylld lövbiff med mandelpotatispuré

4 personer
4 stora lövbiffar, ca 550– 600 g
salt, peppar

Fyllning:
1 gul lök
75 g champinjoner
75 g rökt skinka
3 msk riven färsk pepparrot
1 äggula
1/2 dl finhackad persilja

Potatispuré:
800 g mandelpotatis
1 1/2 dl mjölk
2 msk smör
salt, peppar

Finhacka löken. Ansa och dela svampen i mindre bitar. Tärna skinkan fint. Fräs lök och svamp blankt och smidigt i smör ett par minuter. Tillsätt skinka, rör om och ta pannan från värmen.
Skala och riv pepparroten. Tillsätt pepparrot, äggula och persilja till skinkblandningen. Smaka av med salt och peppar.
Fördela fyllningen på ena halvan av lövbiffarna och vik över den andra halvan.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna på hög värme någon minut på vardera sidan. Salta och peppra.
Mandelpotatispuré: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en potatispress.
Värm mjölken och vispa ner den i potatisen tillsammans med smöret. Använd en ballongvisp och vispa till en luftig puré. Smaka av med salt och peppar.
Garnera med persilja och servera gärna med ugnsrostade tomater.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Tips på ett gott vin till middagen hittar du här

LÄS OCKSÅ
Färsfyllda lövbiffsrullader

Lövbiff i panna

Rotfrukts- och lövbiffsgratäng

 

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons