Annons

Annons

Glaserade björnbärsrutor i långpanna

Citron i kaka och glasyr ger björnbären ett lyft. Extra saftiga men lätta blir rutorna med fil och majsmjöl i smeten.

Filmjölk och majsmjöl gör dessa kakor både saftiga och lätta.

Glaserade björnbärsrutor i långpanna
24 bitar

7 dl vetemjöl
1 1/2 dl majsmjöl
3 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
225 g smör
5 dl filmjölk
4 ägg
1 citron, skalet
175 g björnbär

Annons

Glasyr:
4 dl florsocker
1 citron, skal + 4 msk saft

Garnering:
färska björnbär

Sätt ugnen på 175°.
Rör ihop mjöl, majsmjöl, strösocker, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Smält smöret. Vispa ihop filmjölk och ägg och rör sedan ner filmjölksblandning och smör i mjölet.
Häll smeten i en smord form 32×22 cm. Strö över björnbär och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt svalna.
Rör ihop florsocker med citronskal- och saft. Bred ut glasyren över kakan och låt stelna. Garnera med björnbär innan servering.

Recept:  Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

Prova också:

Glutenfritt! Sockerkaka med björnbär

Björnbärskakor

Kerstins ljuvliga långpannerutor

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…