Annons

Annons

Glutenfri äppelkaka med kokos och vanilj

Kokosflingor och vaniljsocker ger denna äppelkaka både fasthet och god smak.

Annons
glutenfri äppelkaka

Baka den godaste äppelkakan till fikat.

Yoghurten ger kakan en härligt frisk smak . Vill du ha mer vaniljsmak kan du använda dig av vaniljyoghurt. Eftersom det är en bakpulverkaka, är den alltid godast att äta nygräddad. Strö gärna lite kanel över äppelklyftorna.

Ca 6 bitar
Smet:
3 dl potatismjöl
1 dl strösocker
2 dl råsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
150 g rumsvarmt smör
2 ägg
1 dl yoghurt

Fyllning:
2-3 äpplen

Topping:
pärlsocker eller mandelspån

Garnering:
kryddgrönt och äppelklyftor

Severas med:
vaniljsås

Smöra en rund form, cirka 24 cm i diameter, med avtagbar botten. Kläm gärna ett bakplåtspapper i botten på formen som du också smörar. Bröa formen med ströbröd.

Blanda de torra ingredienserna i en degbunke. Klicka ner smöret och rör till en smulig massa. Tillsätt äggen, ett i taget, och arbeta till en smet. Vänd ner yoghurten och rör tills du har en smet. Fördela smeten i den smorda formen.

Skala och kärna ur äpplena och stick ner dem runt om i kakan. Strö över pärlsocker eller mandelspån.

Sätt ugnen på 175 grader. Grädda kakan i ugnens mitt i cirka 45 minuter. Känn med sticka. Kakan ska ha fått fin färg och stannat helt. Ta ut och låt svalna några minuter i formen. Servera med grädde eller vaniljsås.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Baka i fina formar och servera på vackra fat! Titta in i vår webbutik och fynda fina prylar!

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons