Annons

Annons

Glutenfri äppelkaka

Baka en saftig äppelkaka fri från gluten. Receptet kommer att göra succé!

Annons

Glutenfri äppelkaka
10–12 personer
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl kokosflingor
2 dl råsocker
2 tsk bakpulver
150 g smör
2 ägg
1 dl filmjölk
2 äpplen, röda
3 msk flagad mandel
1/2 dl strösocker
1 tsk kardemumma
smör och kokos till formen

Rör ihop mandelmjöl, kokos, råsocker och bakpulver.  Tillsätt smöret, skuret i kuber, och mixa ihop till en smulig massa. Blanda ner ägg och fil och arbeta samman.
Smöra en form med löstagbar kant och bröa med kokosflingor. Häll i smeten.  Skär äpplena i tunna klyftor, lägg dem vackert i formen. Strö över flagad mandel, socker och kardemumma.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Baka glutenfri mandelkaka
Recept – glutenfri mandelkaka

Glutenfria långpannebullar med jordgubbssylt
Recept – baka glutenfria bullar i långpanna

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons