Annons

Annons

Glutenfri banankaka med kardemummayoghurt

Mjuk glutenfri banankaka som serveras med kardemummayoghurt. Mums vilket recept!

Annons

Glutenfritt 3 Janet Gustavsson

Ca 12 bitar
2 bananer
4 ägg
1 dl filmjölk
2 msk flytande honung
75 g smält smör
100 g mandelmjöl (ca 2 dl)
3 dl kokosmjöl
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver

Tillbehör:
2 dl turkisk yoghurt
2 tsk malen kardemumma

1. Mixa bananerna. Vispa äggen, tillsätt filmjölk, honung, smält avsvalnat smör.
2. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, kanel och bakpulver. Vänd ner i äggblandningen och vänd avslutningsvis ner de mixade bananerna.
3. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en rund form med kokosmjöl eller kokosflingor. Häll i smeten och grädda i cirka 30 minuter.
4. Stjälp upp kakan. Rör ihop kardemumma och yoghurt och servera tillsammans med kakan.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Glutenfria kanelbullar

Glutenfria kokostoppar

Glutenfri lyxlängd med nutella

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons