Annons

Annons

Glutenfri! Bovetepizza med fänkål och salami

Pizza är kul att laga och alltid mycket uppskattat. Toppa med dina godaste smaker och njut!

Annons

Bovetepizza med fänkål och salami
2 portioner
100 g riven lagrad ost, minst 28 %
2 ägg
1/2 dl vatten eller mjölk
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 dl bovetemjöl
2 msk majsmjöl

Fyllning:
300 g god, riven ost
1 tunt skivad fänkål
200 g tunt skivad salami
15 cocktailtomater, halverade

Topping:
olivolja
färsk rosmarin

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen pösigt, tillsätt vätskan. Blanda fiberhusk, bakpulver, bovetemjöl och majsmjöl, vispa ner i äggsmeten. Rör sedan ner osten och låt svälla 5 minuter.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar och bred ut den kladdiga degen till två runda pizzor. Förgrädda bottnarna ca 5 minuter. Ta ut och fördela osten över bottnarna och sedan resten av fyllningen. Grädda i ytterligare 8-10 minuter, tills osten smält.
Strö över lite färsk rosmarin och ringla över olivolja.

Av Åsa Swanberg Foto Ludvig Swanberg

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons