Annons

Annons

Glutenfri! Bovetepizza med fänkål och salami

Pizza är kul att laga och alltid mycket uppskattat. Toppa med dina godaste smaker och njut!

Bovetepizza med fänkål och salami
2 portioner
100 g riven lagrad ost, minst 28 %
2 ägg
1/2 dl vatten eller mjölk
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 dl bovetemjöl
2 msk majsmjöl

Fyllning:
300 g god, riven ost
1 tunt skivad fänkål
200 g tunt skivad salami
15 cocktailtomater, halverade

Annons

Topping:
olivolja
färsk rosmarin

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen pösigt, tillsätt vätskan. Blanda fiberhusk, bakpulver, bovetemjöl och majsmjöl, vispa ner i äggsmeten. Rör sedan ner osten och låt svälla 5 minuter.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar och bred ut den kladdiga degen till två runda pizzor. Förgrädda bottnarna ca 5 minuter. Ta ut och fördela osten över bottnarna och sedan resten av fyllningen. Grädda i ytterligare 8-10 minuter, tills osten smält.
Strö över lite färsk rosmarin och ringla över olivolja.

Av Åsa Swanberg Foto Ludvig Swanberg

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

Annons

Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…