Annons

Annons

Glutenfri cheesecake med kiwi

Nyårshelgens godaste dessert är en bakad cheesecake med mascarpone, kiwi och vit choklad med limesmak!

Annons

Cheesecake med vit choklad, lime och kiwi

6–8 personer
200 g chocolate chip cookies, glutenfria
100 g digestivekex, glutenfria
125 g smält smör

Fyllning:
1 dl vispgrädde
150 g vit choklad med limesmak (Fazer)
300 g mascarpone

Garnering:
2 dl vispgrädde
1 lime, finstrimlat skal
röda bär, t ex vinbär eller lingon
2–3 kiwifrukter, skalade

Mixa kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i bottnen och på kanterna i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Ställ i frysen ca 10 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Förgrädda skalet ca 15 minuter. Låt kallna.
Värm grädden. Ta pannan från värmen och smält ner chokladen under omrörning. Låt svalna något, men inte stelna. Vispa i mascarponen, gärna med elvisp. Bred ut fyllningen i det förgräddade skalet. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp att stelna över natten.
Garnera med vispad grädde, limeskal, frysta röda bär samt skalade och skivade kiwifrukter.

Tips!
Hittar du inte vit choklad med limesmak kan du smaksätta vanlig vit choklad med rivet skal av 1 lime.
Den som inte vill ha en glutenfri kaka kan så klart välja andra kakor, t ex Maryland cookies och vanliga digestivekex.

Av Lena Söderström Foto Anna Skoog

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons