Annons

Annons

Glutenfri choklad- och nutellarulle

Här är en av våra rulltårtsfavoriter. Fyll rulltårtan med choklad och nutella.

Annons
Rulltårta

Vilken höjdare! Rulltårta med choklad och nutella.

10 bitar
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Nutellakräm:
1 ½ dl Nutella
200 g cream cheese
100 g finhackade hasselnötter

Sätt ugnen på 250°.
Täck en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och vänd ner det. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.

Ta ut kakan, strö lite socker på den och lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå. Lägg ytterligare en bakplåt ovanpå och vänd kakan uppochner. Dra försiktigt av bakplåtspappret som kakan gräddats på och låt den kallna under långpannan.

Nutellakräm: Rör ihop ingredienserna till nutellakrämen. Bred ut den över den kalla kakan och rulla försiktigt ihop från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Lägg gärna kakan i frysen i några timmar innan du skär upp den.

Av Åsa Swanberg Foto Ludvig Swanberg

Baka vår smarriga marängrulle med jordgubbar. Receptet hittar du här>>

Marängrulle

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons