Annons

Annons

Glutenfri chokladrulltårta med hallon

Ta fikastunden till nya höjder med denna chokladrulltårta fylld med hallon och färskost.

Annons

Glutenfritt 3 Janet Gustavsson

Ca 10 bitar
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 msk kakaopulver
3/4 dl potatismjöl

Fyllning:
200 g färskost
1 dl florsocker
100 g hallon

Garnering:
grädde och färska hallon

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda övriga ingredienser och sikta ner i smeten, vispa ytterligare några sekunder så allt blandar sig.
2. Sätt ugnen på 250 grader. Bred ut smeten på bakplåtspapper i långpanna, 30×40 cm. Grädda i 5 minuter.
3. Stjälp upp på bakplåtspapper med socker på. Ta bort papperet kakan gräddats på och lägg den upp och ner under bakduk eller den upp och ner-vända plåten.
4. Mixa samman färskost, florsocker, hallon. Bred krämen på den avsvalnade tårtan och rulla samman. Lägg i kylen inrullad i bakplåtspapper.
5. Garnera med vispad grädde och hallon.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Glutenfri rör-ihop-kaka

Glutenfria pain au chocolat

Glutenfri solskenskaka

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons