Annons

Annons

Glutenfri citruscheesecake med apelsin

En cheesecake med friska smaker. De honungsglaserade apelsinskivorna blir pricken över i.

Citruscheesecake med apelsin, Honungsglaserade apelsinskivor

6–8 bitar
200 g glutenfria digestivekex
75 g smält smör

Fyllning:
5 blad gelatin
4 äggulor
1 1/2 dl strösocker
400 g Philadelphiaost, rumsvarm
1 dl lemoncurd
4 dl vispgrädde

Garnering:
1 apelsin
4 msk honung
2 msk färskpressad
apelsinsaft

Annons

Mixa kex och smör till en smulig massa. Tryck ut i form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, så att den täcker botten och kanter.
Ställ kallt att stelna. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.
Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner färskost och lemoncurd. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
Ta upp gelatinbladen och krama ur. Smält dem i en matsked vatten på svag värme. Blanda det
smälta gelatinet i ost – och gräddsmeten. Häll fyllningen i pajskalet. Täck med plastfilm och låt stelna i kylskåp 4–5 timmar, gärna över natten.
Tvätta apelsinen väl, torka och skär i skivor. Koka ihop honung och apelsinsaft i en stekpanna.
Lägg i apelsinskivorna, sjud tills de blir karamelliserade. Lägg skivorna på bakplåtspapper och låt kallna.
Garnera med apelsinskivorna precis inför serveringen.

Foto Anna Skoog

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…