Annons

Annons

Glutenfri citruscheesecake med apelsin

En cheesecake med friska smaker. De honungsglaserade apelsinskivorna blir pricken över i.

Annons

Citruscheesecake med apelsin, Honungsglaserade apelsinskivor

6–8 bitar
200 g glutenfria digestivekex
75 g smält smör

Fyllning:
5 blad gelatin
4 äggulor
1 1/2 dl strösocker
400 g Philadelphiaost, rumsvarm
1 dl lemoncurd
4 dl vispgrädde

Garnering:
1 apelsin
4 msk honung
2 msk färskpressad
apelsinsaft

Mixa kex och smör till en smulig massa. Tryck ut i form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, så att den täcker botten och kanter.
Ställ kallt att stelna. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.
Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner färskost och lemoncurd. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
Ta upp gelatinbladen och krama ur. Smält dem i en matsked vatten på svag värme. Blanda det
smälta gelatinet i ost – och gräddsmeten. Häll fyllningen i pajskalet. Täck med plastfilm och låt stelna i kylskåp 4–5 timmar, gärna över natten.
Tvätta apelsinen väl, torka och skär i skivor. Koka ihop honung och apelsinsaft i en stekpanna.
Lägg i apelsinskivorna, sjud tills de blir karamelliserade. Lägg skivorna på bakplåtspapper och låt kallna.
Garnera med apelsinskivorna precis inför serveringen.

Foto Anna Skoog

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons